top of page

Acerca de

Captura de pantalla 2022-04-05 a las 18.30.39.png

ESCOLES

Mediació cultural

En aquest punt es vol concebre les escoles com a espais culturals que preparen a les persones per a comprendre l'expressió artística com una dimensió més de la cumunicació.

 

La mediació als centres educatius procura la transformació de les activitats artístiques en eines que possibilitin l'aprenentatge i el desenvolupament de competències curriculars. El treball sempre és juntament amb els equips docents, i moltes vegades aquest tipus de mediacions permet sembrar formes de treball a l'aula.

 

La clau de la mediació cultural als centres educatius és enfortir les trobades girant al voltant de l'experiència del fet artístic i de la creació com a eina de transformació, per proposar, i investigar entorn la pròpia identitat de les alumnes. L'art és una eina que obre espais per a la pregunta, que permet desenvolupar un pensament critic i una veu pròpia.

 

És important vincular aquestes trobades a l'entorn, relacionar la proposta a una exposició vigent o proposta cultural aliena al centre, de manera que l'acció traspassi les parets del centre i formi part del teixit social,  el quotidià de les estudiants que conformen el grup.

 

L'objectiu d'aquests plantejaments de mediació cultural a l'aula és que siguin un suport per la docent, comprenent que l'educació cultural i artística afavoreix el desenvolupament integral dels individus.

Com he arribat aquí?

Després d'acabar la llicenciatura d'Història de l'Art a la Universitat de Barcelona, ​​vaig cursar el Màster de formació de professorat de secundària mitjançant la UNIR a l'especialitat de dibuix. Durant aquesta formació vaig comprendre la pressió a què estan sotmesos els i les docents assegurant el desenvolupament de competències curriculars en un estret calendari i també la pressió que això exerceix en el procés del cicle evolutiu en què es troben els i les adolescents. El centre escolar, el cercle d'amistats, juntament amb les famílies són els principals nius en què s'incuben l'educació emocional el desenvolupament de la identitat, són espais molt sensibles on conviuen una infinitat de realitats que existeixen i requereixen el seu espai i ser ateses. ​

 

El meu treball final de màster el 2016 va ser una proposta d'intervenció que va girar al voltant del temut Bullying, amb el títol “L'educació plàstica i visual com a eina de prevenció en cas d'Assetjament escolar” proposa una programació d'aula i una proposta interdisciplinària centrada al desenvolupament de competències emocionals des de la pràctica artística. La valoració d'aquest treball va permetre que fos publicat i està a la vostra disposició, també a la secció de recursos de la present web. ​

 

Des d' aleshores he participat en diverses intervencions centrades en aquest objectiu de crear ponts entre l'art, la cultura i el desenvolupament personal a les aules. ​

Comencem?

Deixa les teves dades de contacte

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Gràcies, aviat em poso en contacte amb tu.
Ancla escuelas
bottom of page